Bezpieczeństwo żywności: Różnice pomiędzy wersjami
(Nie pokazano 1 wersji utworzonej przez jednego użytkownika) | |||
Linia 1: | Linia 1: | ||
− | '''Bezpieczeństwo żywności''' - działania administracyjne mające na celu zapewnienie spełniania przez [[żywność]] wymagań zdrowotnych obejmujących w szczególności [[substancje dodatkowe do żywności]], poziomy [[Substancje zanieczyszczające|substancji zanieczyszczających]], [[pozostałości pestycydów]], warunki [[Napromienianie żywności|napromieniania żywności]], [[jakość]] [[Cechy organoleptyczne|organoleptyczną]], a także ogół warunków, które muszą być spełnione i działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu żywnością dla zapewnienia [[zdrowie|zdrowia]] i życia człowieka. Ang.: '''''Food safety''''' | + | '''Bezpieczeństwo żywności''' - działania administracyjne mające na celu zapewnienie spełniania przez [[żywność]] wymagań zdrowotnych obejmujących w szczególności [[substancje dodatkowe do żywności]], poziomy [[Substancje zanieczyszczające żywność|substancji zanieczyszczających]], [[pozostałości pestycydów]], warunki [[Napromienianie żywności|napromieniania żywności]], [[jakość]] [[Cechy organoleptyczne|organoleptyczną]], a także ogół warunków, które muszą być spełnione i działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu żywnością dla zapewnienia [[zdrowie|zdrowia]] i życia człowieka. |
+ | |||
+ | Ang.: '''''Food safety''''' |
Aktualna wersja na dzień 12:24, 15 lut 2018
Bezpieczeństwo żywności - działania administracyjne mające na celu zapewnienie spełniania przez żywność wymagań zdrowotnych obejmujących w szczególności substancje dodatkowe do żywności, poziomy substancji zanieczyszczających, pozostałości pestycydów, warunki napromieniania żywności, jakość organoleptyczną, a także ogół warunków, które muszą być spełnione i działań, które muszą być podejmowane na wszystkich etapach produkcji lub obrotu żywnością dla zapewnienia zdrowia i życia człowieka.
Ang.: Food safety