Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności: Różnice pomiędzy wersjami

Z Leksykon NIZP-PZH
Skocz do: nawigacja, szukaj
(Utworzono nową stronę "'''Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności''' - jeden z parametrów określających jakość zdrowotną żywności. Zależy od rodz...")
 
 
Linia 1: Linia 1:
'''Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności''' - jeden z parametrów określających [[Jakość zdrowotna żywności|jakość zdrowotną żywności]]. Zależy od rodzaju i liczby [[drobnoustroje|drobnoustrojów]] lub ilości produkowanych przez nie [[toksyna|toksyn]] obecnych w spożywanej żywności. Zobacz też: [[bezpieczeństwo żywności]]. Ang.: '''''Microbial food safety''''', '''''microbiological food safety'''''
+
'''Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności''' - jeden z parametrów określających [[Jakość zdrowotna żywności|jakość zdrowotną żywności]]. Zależy od rodzaju i liczby [[drobnoustroje|drobnoustrojów]] lub ilości produkowanych przez nie [[toksyna|toksyn]] obecnych w spożywanej żywności. Zobacz też: [[bezpieczeństwo żywności]].
 +
 
 +
Ang.: '''''Microbial food safety''''', '''''microbiological food safety'''''

Aktualna wersja na dzień 12:40, 20 lut 2018

Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności - jeden z parametrów określających jakość zdrowotną żywności. Zależy od rodzaju i liczby drobnoustrojów lub ilości produkowanych przez nie toksyn obecnych w spożywanej żywności. Zobacz też: bezpieczeństwo żywności.

Ang.: Microbial food safety, microbiological food safety