Cechy organoleptyczne: Różnice pomiędzy wersjami

Z Leksykon NIZP-PZH
Skocz do: nawigacja, szukaj
(Utworzono nową stronę "'''Cechy organoleptyczne''' - zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i oceni...")
 
 
Linia 1: Linia 1:
'''Cechy organoleptyczne''' - zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka. Ang.: '''''Organoleptic characteristics'''''
+
'''Cechy organoleptyczne''' - zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.
 +
 
 +
Ang.: '''''Organoleptic characteristics'''''

Aktualna wersja na dzień 12:16, 20 lut 2018

Cechy organoleptyczne - zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić przy pomocy zmysłów człowieka.

Ang.: Organoleptic characteristics