Charakterystyka ryzyka mikrobiologicznego: Różnice pomiędzy wersjami

Z Leksykon NIZP-PZH
Skocz do: nawigacja, szukaj
(Utworzono nową stronę "'''Charakterystyka ryzyka mikrobiologicznego''' w mikrobiologii żywności określenie niekorzystnych skutków dla zdrowia, któ...")
 
Linia 1: Linia 1:
'''Charakterystyka ryzyka mikrobiologicznego''' w [[Mikrobiologia żywności|mikrobiologii żywności]] określenie niekorzystnych skutków dla [[zdrowie|zdrowia]], które mogą wystąpić w danej [[populacja|populacji]], na podstawie oszacowanego zagrożenia i narażenia mikrobiologicznego (zob. szacowane [[zagrożenie mikrobiologiczne]], szacowane narażenie mikrobiologiczne), z uwzględnieniem niepewności. Ang.: '''''Microbiological risk characterization'''''
+
'''Charakterystyka ryzyka mikrobiologicznego''' w [[Mikrobiologia żywności|mikrobiologii żywności]] określenie niekorzystnych skutków dla [[zdrowie|zdrowia]], które mogą wystąpić w danej [[populacja|populacji]], na podstawie oszacowanego zagrożenia i narażenia mikrobiologicznego (zob. szacowane [[zagrożenie mikrobiologiczne]], szacowane narażenie mikrobiologiczne), z uwzględnieniem niepewności.
 +
 
 +
Ang.: '''''Microbiological risk characterization'''''

Wersja z 12:15, 20 lut 2018

Charakterystyka ryzyka mikrobiologicznego w mikrobiologii żywności określenie niekorzystnych skutków dla zdrowia, które mogą wystąpić w danej populacji, na podstawie oszacowanego zagrożenia i narażenia mikrobiologicznego (zob. szacowane zagrożenie mikrobiologiczne, szacowane narażenie mikrobiologiczne), z uwzględnieniem niepewności.

Ang.: Microbiological risk characterization